Geniet van wellness met overnachting
 Terug

Wellbeing in Beeld

11/11/2016
De studenten van het tweede jaar Bachelor Wellbeing & Vitaliteitsmanagement gingen op een tweedaags academische tournee, om praktische voorbeelden van wellbeing en vitaliteit in het werkveld te bekijken. 

Zij gaan eerst even terug in de tijd met een bezoek aan één van de grootste publieke baden van het Romeinse Rijk, de Keizerlijke Baden van Trier, om vervolgens de spa-beleving van een volledig gerenoveerde private Romeinse villa te bekijken, Villa Borg. Vervolgens zetten ze hun weg verder naar Mondorf Les Bains, de grootste thermen van de Benelux, waar ze niet alleen medische en curatieve toepassingen van welbevinden en vitaliteit in de praktijk zullen zien, maar waar ook een lezing volgt over een nieuwe innovatieve vorm van coaching rond welbevinden in de bedrijfswereld.

Op dag twee worden ze verwacht in de Europese Investeringsbank, waar ze door de Divisie Personeel, Gezondheid en Welbevinden een presentatie zullen krijgen rond het personeelsbeleid. Tot slot brengen ze een bezoek aan het hoofdkantoor van Arcelor Mittal, het grootste staalproducerend bedrijf in de wereld met 200.000 personeelsleden, waar ze ook hier een dieptezicht krijgen in het personeelsbeleid, gezondheid en welbevinden.

Een programma dus volledig in lijn met de drie trajecten die aangeboden worden in de opleiding: care & vitaliteit, coaching & wellbeing en spa & wellness.

Wij werden ontvangen in Mondorf Les Bains, de grootste thermen van de Benelux. Directeur Carlo Diederich gaf een presentatie rond een innovatieve nieuwe vorm van coaching voor bedrijven. Deze coaching en begeleiding organiseren zij zowel in het bedrijf als van op afstand. Daarna werd de groep rondgeleid in de thermen, en zagen wij het medische gedeelte, het curatieve en het preventieve aspect binnen de fysieke wellness. Tot slot konden we natuurlijk ook twee uren genieten van de wonderen van de baden met grondwater van 36 graden dat 15 soorten mineralen bevat.

De studenten werden o.a. ontvangen in één van de belangrijkste banken van de wereld: de Europese Investeringsbank. Dit is een instelling van de Europese Unie. De bank telt bijna 3000 bedienden en kaderleden. Eerst kregen wij een wel zeer boeiende presentatie die aantoonde hoe deze bank in ons dagdagelijks leven staat en ingrijpt. Daarna kregen wij een presentatie van de Dienst Personeel en Wellbeing. Hoe pakken zij wellbeing, beweging, gezondheid en voeding aan in de bank. Onze toekomstige managers in Vitaliteit en Wellbeing kregen heel concrete voorbeelden van de mogelijkheden na hun opleiding. De Dienst Personeel en Wellbevinden nodigde ons alvast opnieuw uit!

Wij werden ontvangen op het Hoofdkantoor van Arcelor Mittal, één van de grootste staalverwerkende bedrijven van de wereld met 216.000 personeelsleden. Wij kregen eerst van de verantwoordelijke van Dienst Personeel een uiteenzetting rond veiligheid en gezondheid. Vervolgens gaf de bedrijfsarts een duidelijk beeld van coaching en begeleiding van het personeel op vlak van wellbeing en vitaliteit. Dit was een heel bijzondere lezing, omdat onze studenten toekomstige managers de mogelijkheden zagen naar de toekomst toe. Welbeing en Vitaliteit in een zware industrie, als gegeven … een uitdaging!